Amit tudni érdemes a B17-vitaminról

A B17-vitamin alapvetően közel 100 növényi forrásban, különösen a csonthéjas termések (mint a sárgabarack, vagy a cseresznye) magjaiban megtalálható.

Az ‘amigdalin’-nak is nevezett B17 vízoldékony vegyület.

Lényegében Ernst T. Krebs saját elgondolásának következményeképpen neveznek vitaminnak.

Ernst Krebs ugyanis úgy vélte, az ember szervezetnek, ahogy C-vitaminra, úgy B17-re is szüksége van: Nézőpontja szerint a B17 szükséges ahhoz, hogy a szervezet megelőzhesse a daganatos megbetegedések kialakulását.

Még ha nem is alapvető vitamin, egyes amerikai biokémikusok szerint a szervezet működésének jót tehet 200-250 mg B-vitamin bevitele naponta.

Miért válogatna a B17 a daganatos és egészséges sejtek között?

A B17 molekulában 2 rész cukor, és 1-1 rész cián, illetve benzaldehid kapcsolódik össze.

Mivel a cián kötésben található, alapvetően ebben a formában nem mérgező!
Azonban a ciánt az a béta-glükozidáz szabadítja fel a szervezetben, mely túlnyomóan a daganatos sejtekben és szövetekben van jelen, így a cián mérgező tartalma ezen területeken szabadul fel.

A B17 cukormolekuláinak szerepe ebből a szempontból szintén fontos, hiszen a daganatos sejtek “éhesebbek” a cukorra, mint az egészséges sejtek, így magukhoz vonzhatják a B17-vitamint, melynek így az elváltozott sejtnél szabadul fel ciántartalma.

A témát számos klinikai kutatás boncolgatta, és boncolgatni is fogja, ugyanis pusztán maga a feltételezés is megköveteli, hogy a tudomány alaposan körbejárja a B17 vitamin feltételezett jótékony hatását!

Rendeljen B17-vitamint tartalmazó Sárgabarackmag táplálék-kiegészítőket! >>>

loading...

    Kérjük mondja el véleményét!

    Az email címet nem tesszük közzé!